Design & Branding – Ce presupune un design?

Design-ul nu este doar un logo. Nu puteți să creați doar un logo și să spuneți “acesta e brand-ul nostru”.

Designul dvs. de logo este o parte a identității dvs. ca marcă. De asemenea, nu puteți să creați un design de logo și un set de articole și să o numiți branding.

Aceasta este doar o mică parte a puzzle-ului de branding.


Design & Branding – Ce este Branding? 

Branding-ul este modul în care oamenii văd și percep compania dvs. De asemenea cum  dumneavoastră ca proprietar si angajații dvs. de muncă vedeți și percepeți compania. 

Nu este designul logo-ului, al afacerii, al cărților sau al site-ului. Din nou, aceasta este identitatea dvs. de brand. Este vorba despre modul în care o audiență interacționează cu compania dvs. pe mai multe nivele.

O marcă poate fi descrisă ca o companie, serviciu, produs sau persoană, care are o voce și personalitate proprie. Un designer nu poate “face” un brand. Sau proiecta un brand. Designerii proiectează o identitate de brand care reflectă un brand.  

Design & Branding

Design & Branding – Branding-ul însuși trebuie să vină de la companie.

Din strategia lor de brand.

Care sunt unele dintre valorile fundamentale?
Ce reprezintă acestea?
Ce face produsul lor unic?
Care este punctul lor de vânzare unic?
Cine sunt clienții lor țintă?

Întrebările de acest gen formează baza unei strategii de brand și ar trebui stabilite în cadrul companiei în primul rând. O agenție de design construiește fundația unui brand sau este adusă pentru a spori identitatea vizuală și corporativă a mărcii.

O mulțime de oameni, inclusiv unii designeri, cred că branding-ul unei companii implică pur și simplu proiectarea unei suite de elemente vizuale: logo design, design papetărie, culori, fonturi etc. În realitate, este mult mai implicat decât asta. O agenție de design sau de brand tricotează valorile brandului cu identitatea vizuală. 

Noi nu producem doar o varietate de modele drăguțe și numim un proiect de branding. Programele profesionale de design iau concepte și idei din strategia brandului companiilor și le aduc la realizarea în cel mai potrivit format, uneori sugerând îmbunătățiri sau perfecționarea strategiei inițiale de-a lungul drumului.

O agenție profesională de design sau de branding creează imagini care alcătuiesc identitatea corporativă a unei companii, arătând ceea ce reprezintă și evidențiind convingerile lor. Nu este vorba numai de un design al logo-ului și de unele culori puse împreună și făcute să arate destul.

Există câteva articole și cărți despre branding. Aș recomanda cu insistență să citiți articolul lui Jacob Cass, Branding, Identity and Logo Design Explained aici; în care Jacob explică în mod sincer diferența dintre cele trei practici!  Contactează-ne!