Mentenanța Web – Prezența unei firme în mediul online presupune a avea un website bine construit, atractiv și adaptat serviciilor, respectiv produselor oferite. Dar este oare suficient doar să ai un website și totul funcționează de la sine?

Răspunsul  nu trebuie să fie unul precipitat, fiindcă vizibilitatea vis-a-vis de internauți constă atât într-un text bine realizat (SEO), cât și în mentenanța web a acestui website și a conținutului. Etapele sunt, bineînțeles, mult mai complexe și însă întreținerea efortului de construcție online constituie un punct de mare importanță.

Mentenanta Web

Ce înțelegem prin mentenanță web?

Prin mentenanța web se înțelege acțiunea periodică de întreținere și de actualizare a conținutului site-ului. Mentenanța web a unui website asigură fidelizarea clienților, pentru că această etapă nu presupune doar actualizarea datelor de contact, ci înseamnă și oferirea de informații actuale, periodice.

Cum se face mentenața web a unui site?

În primul rând, depinde de tipul de site. Dacă este vorba despre un site static, actualizarea are loc în codul sursă sau în sursa HTML. Dacă este vorba despre un site dinamic, se folosesc editoare de text specializate sau module de administrare proprii. În cazul celei de-a două categorii, utlizatorii nu trebuie să posede neapărat cunoștințe tehnice sau de cod HTML.

Diferența între cele două tipuri de siteuri constă în alegere și la nivel de cost de mentenanță. Primul necesită intervenția unui specialist, pe când ce de-al doilea presupune actualizarea conținutului de către beneficiar (instruit în prealabil de webdesigner).

În ce constă mentenanța web unui site?

În cazul unui site dinamic, putem să vorbim despre utilizarea unuin program de editare, precum Corel Design (și altele). Se pun la zi: fișiere pdf, articole, imagini, text, video-uri, link-uri, culori fundal, elemente de flash, formulare. Mentenanța web poate să însemne și : crearea de pagini noi, în raport cu necesitățile firmei și cu tendințele pieței; schimbarea navigării și a legăturilor dintre pagini; editarea sunet & video.

La ce este utilă mentenanța web a unui site?

Mentenanța web asigura poziția websiteului în motoarele de căutare. Acestea din urmă sunt în continuă evoluție și dinamică, prin urmare actualizarea siteului trebuie efectuată periodic. Conținutul trebuie să respecte criteriile pieței căreia i se adresează și să ofere informații de calitate, reprezentative pentru categoria vizată. De aceea, punerea la zi a textului, a imaginilor, a cuvintelor cheie este foarte importantă. Astfel siteul se va ridica la standardele pieței și va funcționa optim.

Un program de mentenanță web adecvat asigură și protecția datelor, prin update-uri și diverse elemente de secruitate. Atfel, websiteul este protejat împotriva posibilelor atacuri ale hackeilor  și a pericolelor de acest gen. De asemnea, clienții își mențin mereu interesul pentru un website bine structural și cu un conținut calitativ. [1]

Experiența unei firme și profesionalismul sunt vizibile în spatiul virtual prin website. Dacă deținătorii sunt preocupați de imaginea lor, atunci aleg să acorde importantă serviciului de mentenanță web și se preocupă de vizbilitatea vis-a-vis de clienții săi. Este vorba de un efort, dar de tip susținut și constructiv. Se mizează pe calitate, prezență pe piață, tăria mesajului transmis. Să ținem, prin urmare, pasul cu „vremurile”! Contactează-ne!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *